Nascholing
Verstandelijke beperking: handicap voor de huisarts?
Ongeveer 1% van de Nederlanders heeft een verstandelijke beperking en vrijwel iedere huisarts ziet in de praktijk een aantal patiënten uit deze kwetsbare groep. De communicatie met deze patiënten moet worden aangepast aan het ontwikkelingsniveau, dat per patiënt kan verschillen. Ook kennis van het zorgnetwerk rondom de patiënt is van belang, zodat dit kan worden ingezet bij heteroanamnese en begeleiding. En bij de diagnostiek en behandeling helpt het op de hoogte te zijn van veelvoorkomende medische problematiek bij deze groep. Voor de bijkomende medische, psychische en sociale problemen die patiënten met een verstandelijke beperking vaak hebben, kan worden verwezen naar een arts voor verstandelijk gehandicapten (AVG).
Gratis verder lezen?
H&W biedt geïnteresseerden de mogelijkheid om één artikel per 2 maanden gratis te lezen. Ben je geïnteresseerd in dit artikel? Voer je e-mailadres in en ontvang het artikel gratis in je inbox.
Door gebruik te maken van dit aanbod ga je akkoord met de privacyverklaring en ontvang je per aanvraag maximaal 3 e-mails van H&W.
Abonnement afsluiten?
- Onbeperkt toegang tot alle artikelen
- 11 x tijdschrift Huisarts & Wetenschap
- Ontvang elke week de H&W-nieuwsbrief
- Beluister wekelijks de H&W Podcast
- Draag vanuit jouw expertise bij aan artikelen, samen met andere artsen en onderzoekers
Kies je abonnement
Al abonnee of NHG-lid? Log hier in