Medisch-inhoudelijk onderzoek en de daaruit voortvloeiende NHG-Richtlijnen zijn een belangrijk vertrekpunt in uw spreekkamer. Naast het medisch handelen zijn het contact tussen u en uw patiënt en de inrichting van onze zorg van invloed op de uitkomst voor de patiënt. Ook naar die laatste 2 aspecten is onderzoek nodig.
We weten bijvoorbeeld dat persoonlijke continuïteit van zorg een positief effect heeft op allerlei uitkomstmaten. Maar er zijn steeds minder huisartsen die als solist 24/7 beschikbaar zijn voor hun patiënten. Hoe geven we onze zorg zo vorm dat die positieve effecten behouden blijven? Bijvoorbeeld in een klein team, of met goede ICT-ondersteuning?
En wat zijn eigenlijk de effecten als we onze spoedzorg anders inrichten? Wat betekent dit voor het welzijn van de patiënt en de behandelresultaten? En wat betekent het voor het welzijn en de positie van ons als dokters?
Uw hulp bij het vergaren van die kennis is van onschatbare waarde. Alleen op die manier kunnen de vakgroepen huisartsgeneeskunde onderzoek doen. En kan het NHG de uitkomsten vervolgens weer omzetten naar handvaten voor uw praktijk. Zo kunnen we samen - huisartsen, vakgroepen en NHG -, met kennis van zaken richting blijven geven aan ons vak. Op een manier die goed is voor zowel onze patiënten als voor onszelf, gebaseerd op feiten in plaats van meningen. Want kennis is kracht!
Wendy Borneman,voorzitter Raad van Bestuur
Reacties
Er zijn nog geen reacties.