NHG Forum

Een ‘hete’ zomer?

Gepubliceerd
4 juli 2023
De zomer staat voor de deur en voor veel mensen betekent dat: vakantietijd. Even loskomen van het werk, ontspannen en genieten. Ik hoop van harte dat dit voor u ook geldt. Want de zomer kan een periode met uitdagingen zijn, zoals het vinden van een waarnemer, extra werken als collega’s op vakantie zijn, of drukke tijden op de HAP.
0 reacties
Eric Scheppink
© Margot Scheerder

Bij het NHG hebben we ook te maken met uitdagingen, zoals het vinden van een nieuwe collega voor mij in de Raad van Bestuur na het vertrek van Wendy Borneman eind april. De voorbereidingen zijn in volle gang. We zijn Wendy zeer erkentelijk voor het vele werk dat zij heeft verzet voor het NHG en de huisartsenzorg. Hierdoor is het NHG weer een gerespecteerde en gewilde gesprekspartner voor veel partijen. Als medebestuurslid en directe collega ga ik haar inbreng erg missen en vooral ook de zeer prettige en constructieve samenwerking.

Een andere ontwikkeling is de uitvoering van het NHG Meerjarenbeleidsplan 2023–2027 ‘Verschil maken onder druk’. In een kaderbrief en in het jaarplan voor 2024 bepalen we met welke doelen we het eerst aan de slag gaan. Uiteraard kan dit pas nadat de leden met het plan hebben ingestemd op de ALV op 22 juni. Bij het schrijven van dit stuk weet ik nog niet of dit het geval is. Op nhg.org/meerjarenbeleidsplan vindt u de meest actuele informatie.

Met een kaderbrief en jaarplan voor 2024 gaan we aan de slag met het Meerjarenbeleidsplan

Dan is er nog het Integraal Zorg Akkoord: een proces van gesprekken, uitwerkingen en budgettoekenning dat gestaag voortgaat. Sommige door het NHG naar voren gebrachte speerpunten kennen een positieve uitkomst, zoals de toezegging van kwaliteitsgelden voor het up-to-date houden van de NHG-richtlijnen. Ook voor Thuisarts.nl staan de signalen in principe op groen, maar neemt een goede uitwerking met stakeholders de nodige tijd in beslag. Voor de eerste lijn en de huisartsenzorg spitst een deel van de gesprekken zich toe op de Visie op de Eerstelijn. Dat moet in het najaar tot overeenstemming leiden.

Wordt het een ‘hete’ zomer? Dat verwacht ik niet. Maar met alle lopende projecten en daarbij ook de zoektocht naar een nieuwe collega wordt het najaar wel belangrijk voor het NHG (en mezelf incluis). Ik wens u een fijne zomer toe.

Meerjarenbeleidsplan ALV

Op de Algemene Ledenvergadering (ALV) van het NHG op donderdag 22 juni bood de Raad van Bestuur het nieuwe NHG Meerjarenbeleidsplan 2023-2027 ter goedkeuring aan. Het plan laat zien welke bijdrage het NHG de komende jaren levert aan de toekomst van de huisartsenzorg.

Het beleidsplan is opgesteld voor en door huisartsen. In de afgelopen maanden is het tot stand gekomen na veelvuldige gesprekken met de Raad van Toezicht, onze Verenigingsraad, het Universitair Netwerk Huisartsgeneeskunde, NHG-medewerkers en zo’n 2000 leden. Zij spraken zich uit over de belangrijkste thema’s voor de periode 2023–2027. Met het nieuwe meerjarenbeleidsplan verankeren we de missie en functie van het NHG, en de noodzaak van het lidmaatschap, richting de toekomst.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Verder lezen