NHG Forum

NHG-Wetenschapsdag | 22 september 2023

Gepubliceerd
4 juli 2023
Met ruim 120 ingediende abstracts dit jaar voor de NHG-Wetenschapsdag, kunnen we stellen dat huisartsgeneeskundig onderzoek volop in de belangstelling staat. Dat is goed nieuws, want zo maken we met elkaar – iedere dag – de zorg een beetje beter. Wilt u de presentaties en workshops meebeleven? Kom dan 22 september naar Groningen en kies uit het brede programma de onderwerpen die u aanspreken.
0 reacties

Wat staat er op het programma?

In elk geval 2 verrassende en interessante lezingen van huisartsen die weinig introductie nodig hebben: Danka Stuijver (huisarts en columnist) en Michelle van Tongerloo (huisarts en straatarts in Rotterdam). Tijdens de 3 parallelsessies kiest u zelf van welke onderzoeken u meer wilt weten. Er zijn voordrachten, flitspresentaties en workshops. Daarnaast zetten we 3 prijswinnende huisartsen in het zonnetje: voor beste internationale artikel (NHG-Wetenschapsprijs), beste promotieonderzoek (NHG-Proefschriftprijs) en beste CAT (Critically Appraised Topic, de Jan van Es-prijs).

Hoe houden we de huisartsenzorg toegankelijk?

Hét centrale thema dit jaar. De toegankelijkheid van de zorg is in het geding en dat geldt ook voor de huisartsenzorg. Hoe kunnen wetenschappers in het huisartsgeneeskundig veld bijdragen aan de oplossing van dit probleem? Wat weten we al en wat willen en kunnen we oppakken? De onderzoeken die op de Wetenschapsdag gepresenteerd worden, kunnen al een bijdrage leveren aan het aanpakken van de actuele problemen.

Voor wie is de NHG-Wetenschapsdag interessant?

Voor iedereen die geïnteresseerd is in de wetenschappelijke ontwikkelingen binnen de huisartsgeneeskunde: huisartsen, aiossen, onderzoekers uit de huisartsgeneeskunde en publieke gezondheidszorg, specialisten ouderengeneeskunde, richtlijnontwikkelaars, implementatiedeskundigen, beleidsmakers, et cetera.

Bestel uw ticket!

Meer informatie? Ga naar nhgwetenschapsdag.nl.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Verder lezen